Mijn visie & werkwijze

Jeltje coaching Weijer Friesland Harlingen

Ik geloof in de onmetelijke potentie en kracht van de mens door 'het kind' te zien. Ik geloof in jou en mij. Door te leren voelen wat er zich afspeelt in jouw lijf en brein, vooral ook dit gevoel helemaal te ervaren, kom je dichter bij jezelf. Bij wie je in essentie bent. Bij je pure kern. En dus ook bij je potentie en natuurlijke kracht. Wij noemen dit vaak ‘lekker in je vel zitten’. Ik noem dit be-liifen (de kracht van voelen, geloven en belichamen), een door mij verFriest woord voor belichamen, het aannemen van jezelf en alles wat je tot op de dag van vandaag aan ervaringen met je meedraagt. Want jouw lichaam onthoudt alles. Licht en donker, vreugde en verdriet, en alles wat je maar kunt ervaren. Be-liifen staat ook voor geloof in jezelf, vrij vertaald naar het Engelse ‘believe’. Geloof in jezelf, in wie je bent en in wat je hier in dit leven komt doen.

Ik geloof ook dat Alles Alles is. Dat onze binnenwereld gespiegeld wordt door onze buitenwereld. Dat we voor elkaar een spiegel zijn. Dat we samen één zijn. Dat we allemaal onderdeel zijn van één groot geheel. En daarom niet alleen IK zijn maar ook WIJ in samenhang in dat grote geheel.

Ik geloof dat we allemaal iets te doen hebben in dit leven. Dat we geboren zijn in juist dat gezin waar we als ziel wat kunnen leren. En het is vanuit mijn zijn de taak om jou en/of je kind hierin te begeleiden, deuren te openen, mogelijkheden te laten ontdekken zodat jij en/of je kind zelf een volgende sprong kunnen maken in jouw eigen leven. Ten bate van jezelf en het grote geheel.

Ik geloof in ‘Het Kind’ in jou. Door ‘Het Kind’ te zien, te horen, te voelen en te voorzien van wat het nog vanuit primaire behoefte nodig heeft, maak jij kennis met die kracht, met die potentie en pak jij de hoofdrol in jouw eigen leven. De rol waarvoor jij bent geboren.

Daarom staat ‘Het Kind’ centraal in mijn begeleiding en ondersteuning. Ik voel me een soort van ambassadeur voor het kind en zou hier bij wijze van spreken voor op de barricades gaan staan.

Vanuit volledig kind kunnen zijn (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) ontstaat de mogelijkheid om naast fysiek ook emotioneel, mentaal en spiritueel volwassen te kunnen worden. Zoals mijn destijds 7-jarig buurmeisje zo wijs opmerkte: “Je kunt pas volwassen zijn als je kind bent geweest”.

"Je kunt pas volwassen zijn als je kind bent geweest"

In eerste instantie richt ik mijn coaching en begeleiding op de ouder(s)/volwassene. Samen gaan we kijken naar hoe de start is geweest van jou kind en/of van jezelf. Hoe is het geweest? Ben je ontstaan uit een kinderwens of was je een ‘verrassing’? Was die verrassing gewenst of niet? Was er veel stress tijdens de zwangerschap? Hoe is de geboorte verlopen? Was er vooruitgang of liep het ergens vast? Mocht je na je geboorte heerlijk op de borst van je moeder bijkomen of werd je vrij snel bij haar weggehaald? Hoe is de relatie met je moeder? En met je vader?  In welke familie ben je geboren? Het gaat echt heel vaak niet als vanzelf en alles heeft vanuit het onderbewustzijn een grote impact op hoe jij en/of je kind zich vandaag de dag voelt, gedraagt en reageert.

Ik richt bewust de coaching in eerste instantie op jou als ouder. Door zoveel mogelijk eerst van jezelf aan te kijken ontlasten we meteen al jullie kind van ballast wat hij/zij onbewust aan het dragen is voor jou als ouder.

JEL Jouw Eigen Leven Jouw Eigen Plek Systemisch kijken Innerlijk Kind Wortels Roots Jeltje Weijer Harlingen KInd- en Ouder Coaching

Wat jij overigens ook voor jouw ouder(s) hebt gedaan en nu misschien nog steeds wel onbewust aan het doen bent.

Door hier bewustzijn op te leggen ontstaat er al beweging waardoor er verandering en vaak ook ontspanning plaats kan vinden.

Natuurlijk is er specifieke Kindercoaching mogelijk. Echter mijn ervaring is dat als ouders bewust met zichzelf aan de slag gaan er voor het kind nog maar een paar afspraken (soms helemaal niet!) nodig zijn om hun natuurlijke wijsheid en zelfvertrouwen te bekrachtigen.

Kinderen struikelen over de stenen die hun ouders niet opruimen - luidt een Surinaamse gezegde

Dus beter eerst onze eigen stenen opruimen. Als het kind zelf ook al een aantal zware stenen in zijn/haar rugzak heeft dan wordt het wel erg zwaar om ook nog een gedeelte, of alles, vanuit een loyaal onderbewustzijn voor hun ouder(s) te dragen.

Tijd voor opruimen. Schoonmaken. Herinneren en loslaten wat niet van jou is.

Hoe fijn zou dat zijn voor jou? Als volwassene? Als ouder? En als kind?

Tijdens mijn eigen leven heb ik flink wat ervaringen op allerlei gebied kunnen verzamelen en dit blijkt in mijn werk van groot belang te zijn voor de cliënt.

Naast specifieke kennis, die ik tot mij heb genomen middels diverse opleidingen, trainingen en innerlijk werk (bovendien nog altijd tot mij neem), daardoor jouw situatie vanuit diverse brillen kan bekijken en aan kan vliegen, beschik ik ook over een natuurlijke, betrouwbare intuïtie. Deze combinatie van kennis, ervaring en intuïtie werkt voor mij als ‘gewoon’, als een soort ‘vanzelf’. Als alles bij elkaar komt ontstaat datgene wat nodig is voor de cliënt. Het ‘hoe’ vullen we dan samen in.